Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-08-2016 12:25:20
Voeding & Gezondheid

Vergoeding pedicure

De voetzorg voor diabetes patienten is met ingang van januari 2015 sterk gewijzigd en ondergebracht in ern "ketenprogramma". om voor vergoeding van de pedicurekosten in aanmerking te komen, moet die patient eerst naar de huisarts/poh die een test doet en verwijst naar een gecontracteerde podotherapeut. 

de podotherapeut stelt, als dat nodig is, een behandelplan op en verwijst voor die behandelingen naar een medisch pedicure, of pedicure met diabetes aantekening, waarmee hij of zij een contract heeft.

die pedicure declareert bij de podotherapeut, zogenaamde "cosmetische" handelingen moet de klant zelf betalen. als hij of zij meer behandelingen wenst per jaar dan voorgeschreven door de podotherapeut, moet de hele behandeling rechtstreeks aan de pedicure betaald worden.

de podotherapeut krijgt per patient één bedrag per jaar en moet daar dus ook de pedicure van betalen. 

een en ander gaat helemaal buiten de basisverzekering om en gaat ook niet ten laste van het eigen risico. 

als een diabetes patient voor het bovenstaande in aanmerking komt, vergoedt de aanvullende verzekering, zo hij die heeft, niets meer.