Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 28-08-2016 16:05:45
Vrije tijd & Tuin

Welk onkruid is dit?

Ik heb overigens die (al-)gemene onkruidplantjes steeds en wekelijks uit het gazon gepulkt. een eindeloze bezigheid tot de kinderen groter waren en ik het hele bewerkelijke gazon heb opgedoekt voor een mooiere gekleurde beplanting. is ook werkelijk slavenwerk zo'n gazon, eerst bemesten, bewateren, om daarna weer te moeten bestrijden door te maaien.....mesten, maaien....., mesten maaien enz. en dan ook nog die stomme telkens terugkerende onkruidplantjes. in ons wijk werden enkele tuinen en het openbare groen niet optimaal verzorgd en dan blijft het dweilen met meerdere kranen open. ik ben toch geen maso....!

op een ander forum werd als tip het volgende aanbevolen:

ik heb het opgelost met stukken graszode. ik heb een rol van 1 m2 graszode gekocht en betaalde daarvoor 2 euro. op de plekken waar straatgras zit heb ik stukken zode verwijderd. als mal om die stukken eruit te snijden gebruikte ik een baksteen van 10x20 cm. vervolgens heb ik met diezelfde mal stukken gras gesneden van 10x10 cm en 10x20 cm uit de rol graszode. en die heb ik in de plaats gelegd van de verwijderde slechte stukken gras. daarna aandrukken en een week lang elke dag gieten. het is wel wat werk maar je bent wel vanaf. zo nodig na een paar weken nog eens herhalen.