Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

reflecs
reflecs - 27-09-2016 17:51:02
Computers & Telefonie

Lastig gevallen per mobiel

@akkerdistel,
hoe komt u erbij dat bedrijven toegang hebben tot deze gegevens?
dat is niet het geval.
op de site staat:


  https://www.bel-me-niet.nl/vragen/privacy" target="_blank">waarom vraagt het bel-me-niet register bij de registratie ook de naam- en adresgegevens?(uitgeklapte vraag)


de persoonlijke gegevens zijn nodig om de juistheid van uw gegevens in het bel-me-niet register te kunnen controleren. naam en adresgegevens worden niet aan derden verstrekt.



  https://www.bel-me-niet.nl/vragen/vragen-rondom-de-wet" target="_blank">wat is de wet?(uitgeklapte vraag)


in het bel-me-niet register wordt met “de wet” de telecommunicatiewet bedoeld. klik https://www.bel-me-niet.nl/sites/default/files/document/wettelijke%20regeling.pdf" target="_blank">hier voor de wettelijke regeling.


  https://www.bel-me-niet.nl/vragen/vragen-rondom-de-wet" target="_blank">voor wie is de telecommunicatiewet?(uitgeklapte vraag)


de telecommunicatiewet regelt onder meer de instelling van het bel-me-niet register. het bel-me-niet register regelt de inschrijving van natuurlijke personen die geen ongevraagde telecommunicatie willen ontvangen. het bel-me-niet register is dus alleen voor natuurlijke personen. dat zijn consumenten en bepaalde bedrijven zoals vennootschappen onder firma, maatschappen en eenmanszaken. een bv, nv, of ander rechtspersoon kan geen telefoonnummers blokkeren in het bel-me-niet register.