Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 29-09-2016 23:40:20
Vrije tijd & Tuin

Moestuin verwoest door de vereniging

Ik heb het reglement gelezen en kan nergens lezen dat u uw tuin onkruidvrij dient te houden.

wel staat er het volgende:
"art. 2a  medeleden mogen op generlei wijze worden benadeeld of gehinderd ook niet door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en/of meststoffen.
2b: op een door het bestuur aan te wijzen gedeelte van het complex (de complexen) wordt de mogelijkheid geboden om daar uitsluitend volgens biologische methoden te tuinieren. dit houdt o.a. in dat het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en chemische meststoffen op zo’n gedeelte is verboden. een uitzondering hierop vormen wettelijke bepalingen. bij overtreding van deze regel kan benadeelde (kunnen benadeelden) een klacht indienen bij het bestuur. deze klacht moet zodanig met bewijsmateriaal zijn onderbouwd dat het bestuur in staat is om, na beklaagde te hebben gehoord, maatregelen te nemen. in het uiterste geval kan dit leiden tot ontzetting uit het lidmaatschap."

"aan de telefoon gaf meneer toe dat de tuin verwoest is om een punt te maken dat het beter moet worden bijgehouden. alleen zijn alle planten dood en niet meer te redden."

dit meneertje is dus fout bezig geweest:
1: nergens in het reglement staat dat u uw tuintje 'beter' of goed moet bijhouden;
2: dit meneertje heeft zelfs gehandeld tegen de regels in, door uw tuin te vernielen en (aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) een soort gif te gebruiken, dan wel iets gebruikt te hebben, dat indruist tegen het reglement.

dit meneertje heeft zelfs (formeel gezien) vernieling gepleegd (van uw planten).

dit is klachtwaardig en dient u ook te doen bij het bestuur van de vereniging (ingevolge artikel 2b van het reglement). u zou zelfs kunnen vorderen dat de planten (dus uiteraard niet het onkruid) vergoedt worden, dan wel opnieuw gepland worden door het bestuur(slid).

als het bestuur gemeend heeft, dat u uw tuintje op een zodanig wijze niet (goed) onderhouden heeft dat anderen hier feitelijk last van hadden, had het bestuur u altijd eerst moeten benaderen en u de kans moeten geven om deze last te verminderen dan wel op te heffen.

nu het bestuur dit laatste niet gedaan heeft en zonder enige waarschuwing uw eigendom heeft vernietigd en doelbewust, tegen eigen regels in, ook nog eens een soort gif heeft gebruikt, zijn zij (het bestuur) verantwoordelijk voor de gevolgen hier van.

succes.