Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 01-10-2016 15:01:07
Computers & Telefonie

Grote problemen met kaspersky internet security

Ik heb deze problemen zelf ooit ook wel eens gehad bij het gebruik van kaspersky. de reden voor dit soort problemen is meestal het installeren van verschillende antivirus of beveiligingspakketten na elkaar. het komt regelmatig voor dat bij het verwijderen van een vorig pakket er toch nog wat restanten achtergebeleven zijn, met name van de firewall. kaspersky kan daar hinder van ondervinden. download bij de leverancier van een verwijderd pakket alsnog de verwijderaar en laat deze de laatste restanten opruimen. ccleaner kan soms ook nog helpen in dit soort gevallen.
zorg dus altijd dat restanten van andere beveiligingspakketten grondig verwijderd worden.

windows defender is een echte virusscanner die als vast onderdeel met windows 10 meegeleverd wordt en dus niet te verwijderen is. windows defender is min of meer gelijk aan mse dat bij windows 7 en eerdere windows versies gebruikt werd en niet alleen maar een spyware scanner, zoals in windows 7 en eerdere windows varianten.

bij de installatie van kaspersky of andere beveiligingspakketten, wordt windows defender in windows 8, 8.1 en 10 automatisch uitgeschakeld en wordt de functie van de windows firewall eveneens overgenomen. controleer dat wel steeds. na verwijdering van kaspersky worden , als het goed is, windows defender en de windows firewall vanzelf weer actief. het moet dus nooit nodig zijn om windows defender of windows firewall zelf aan of uit te zetten, ook niet na installatie of verwijdering van avg free.