Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 28-10-2016 17:31:46
Computers & Telefonie

Hallo allemaal,

Geachte gkelderman,
wat de kennis beweert is grofweg waar. de reactie van mathijs_b klopt niet, langzaam formatteren is niet voldoende om een harde schijf vrij te maken van 'privacy gevoelige' zaken.

even een opsomming:
bestanden verwijderen met windows (alle versies) levert op dat de bestanden in de prullenbak komen - de prullenbak kan geopend worden en met rechts klikken op een bestand kan het teruggezet worden. dus niet echt verwijderd.
als ook de prullenbak geleegd wordt (klik met rechts op de prullenbak en kies 'prullenbak leegmaken') zijn de bestanden voor de eenvoudige gebruiker echt weg.
maar! er zijn diverse gereedschapjes waarmee je gewiste bestanden toch terug kan krijgen: een voorbeeld is het programma recuva. er zijn ook gereedschapjes waarmee een formattering omzeild wordt als het gaat om terughalen van data.

mocht u gewoon op zoek zijn naar een manier om de harde schijf echt helemaal te wissen dan zijn er ook weer programma's voor. die schrijven allemaal nullen en enen over alles heen en dan kan zelfs een forensische kennis uit driebergen er weinig mee. ik denk aan killdisk of ccleaner.

succes,
erky