Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bultn
bultn - 18-11-2016 12:37:02
Computers & Telefonie

Leven we nog wel in een vrij land door een betaalsysteem dat steeds meer door digitalisering & techniek samengekoppeld wordt?

het komt er straks van dat alle informatie straks op een chip te zien is, in duitsland is er al zo een chip op de duitse idkaarten.


en als die chip er toch al is dan is het zeer makkelijk om stukje bij beetje elke keer meer informatie er op te plaatsen (donorschap, zorgverzekering, personalia, gps tracking nummer etc). en dan gaat het waarschijnlijk, als het aantal data toeneemt, van de idkaart af.


en tijger1? ja nu kunnen we nog ocntant betalen, maar die optie gaat in de toekomst ook wel verdwijnen.


op het verwijdering van contant geld na, vind ik dit een goede ontwikkeling. handig om criminelen op te sporen en het weer terugvinden van geliefden want gps(persoonsnummer?) nummers. maar ook van onschuldige mensen is alles traceerbaar, en dat zou niet moeten mogen.


alleen op deze manier, als de chip bv in onze arm geinplenteerd word, worden we genummerd als vee in de wei in veehouderij nederland. met de overheid als onze hoeder.


en dat is wat het probleem is, die ver***** overheid is niet te vertrouwen, en de heren-brussel al helemaal niet.


is dit wat wij willen? immers, met de komst van de verplichte id kaart begonnen burgers zich al als vee te voelen, hoe zal dat wel niet voelen als we straks gechipt worden?


 


terechte klacht, maar ik zie voordelen en nadelen.


maar mijn enige nadeel is de overheid. als die niet zomaar, zonder reden, toegang tot de gps gegevens mag hebben vind ik het wel prima.


oh en als ze de data ook maar niet kado doen aan amerika!