Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 15-12-2016 02:24:27
Auto & Vervoer

Auto verkopen marktplaats

Ik zou nooit via mp mijn auto verkopen en wat u omschrijft riekt erg naar (voorgenomen) oplichting. ik begrijp niet dat u deze gang van zaken normaal schijnt te vinden.
lijkt ook op de vorm van opichting van zogenaamde kopers uit het buitenland. die hebben dan ook zogenaamd iemand die eerst de auto komt bekijken of zelfs helemaal niet en "kopen" ongezien. auto kwijt en geen geld.
ik zou van deze grap per direct afzien en de auto op de normale/reguliere wijze verkopen, door inruil bijv. of aan een garagein de buurt verkopen. dan misschien maar wat minder ervoor ontvangen, maar u krijgt dan in ieder geval geld en een vrijwaringsbewijs.
bedenk ook dat zelfs als u een screenprint van een bankafschrift met het bij de koper afgeschreven bedrag ziet, toegezonden wordt, dat dat dan een gemanipuleerd afschrift kan zijn. let ook op dat de wijze van betaling niet naderhand teruggedraaid kan worden.
kijk anders ook nog naar het fragment digitale dieven van tros opgelicht van 6 december jl., ook erg verhelderend: http://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist/06-12-2016/fragment/1709/" target="_blank">http://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist/06-12-2016/fragment/1709/
en lees de waarschuwing van @macwally goed.
gaat u toch hiermee verder, let dan goed op dat u geen legitimatiebewijs e.d. uit handen geeft, of de papieren voordat u gezien heeft dat het geld op uw rekening staat door zelf op de eigen pc in te loggen en zonder dat er over uw schouder meegekeken wordt.
https://www.rdw.nl/particulier/paginas/kentekenbewijs-op-naam-zetten.aspx" target="_blank">https://www.rdw.nl/particulier/paginas/kentekenbewijs-op-naam-zetten.aspx
en zoals al een paar keer is gezegd: een verzonden betaling heeft u helemaal niets aan.
controleer eventueel via internet (de site opgelicht bijv.) de gegevens van de koper en/of van degene die de auto zogenaamd komt bekijken.