Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 23-12-2016 14:12:57
Computers & Telefonie

Printer welke alleen zwart afdrukt

Hoi gerdina75,
het zal duidelijk zijn dat je twee kanten op kan. of het wordt een (goedkope) inktjet printer die ook kleuren afdrukt, want ik ben inktjet printers die alleen zwart afdrukken niet meer tegengekomen de laatste jaren. of het wordt een laserjet. laserjets zijn er nog in diverse smaken die alleen zwart afdrukken.

er zijn mensen die zeggen dat je in een inktjet printer kan adrukken zonder dat er cartridges in zitten, maar als je een nieuwe printer gaat kopen werkt bij diverse merken de hele printer dan niet meer, dus zo'n goed advies is dat niet. het is inderdaad wel zo dat als je een inktjet printer gebruikt waar in de instellingen (eigenschappen) is ingesteld dat hij in grijstinten moet afdrukken dat na enkele maanden de spuitmondjes van de kleuren dicht gaan zitten.

dan is er nog een andere oplossing, dat is een dotmatrix printer. die worden veel gebruikt in bedrijven waar ze nog met doorslagpapier werken. de afdruk is rafelig en de printer maakt veel lawaai. ze werken met  ... een lint (zoals vroeger de typamachines), prijzen vanaf ongeveer € 250 en een tip is te vinden met zoeken naar oki microline, maar er zijn nog genoeg andere merken.

als laatste heb je nog printers die ook alleen in zwart afdrukken en die staan veel in winkels om de bonnetjes af te drukken. dat zijn de thermoprinters. veel labelprinters werken ook met dit principe. nadeel is dat ze vervagen als de afdruk te lang in het (zon)licht ligt. maar voor afdrukken in a4 formaat zijn deze printers erg ongeschikt en erg duur. voor labels daarentegen best betaalbaar voor 'ernaast'.

zorg dus dat je bij aankoop de juiste informatie krijgt over de eventueel aan te schaffen printer en laat op de bon schrijven dat je mag komen terugbrengen als hij niet voldoet, bijvoorbeeld omdat de printer niet accpeteert dat er geen kleurcartridges in zitten.

succes,

erky