Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroen huizinga - 02-01-2017 12:53:42
Winkels & Webshops

Ikea onveilig traphekje en nachtlampje

Ik ben geen jurist, maar als ikea de producten naar u opstuurt met post (of koeriersdienst) dan vermoed ik dat in de wet wel ergens iets staat dat ze ook eventuele retouren moeten accepteren per post. kortom, ik vermoed (maar nogmaals, ik ben geen jurist) dat ze u niet kunnen verplichten om het product op locatie in te leveren, maar dat ze ook een retourzending moeten accepteren.

het kan niet zo zijn dat als iemand in groningen iets koopt bij een webshop in zuid limburg, en dat product blijkt niet in orde, dat iemand naar zuid limburg moet rijden om het in te leveren, terwijl het initieel geleverd is per post.

kortom, ik zou ikea vragen om de instructies om het handeltje retour te sturen per post. die kosten dient ikea m.i. overigens ook te voldoen.

ikea heeft zo te zien gewoon een vrij duidelijke instructie voor het verwerken van retouren:

http://www.ikea.com/ms/nl_nl/webwinkel/retour.html

ik zie niet in waarom u die procedure niet zou kunnen gebruiken.