Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 08-02-2017 12:05:59
Vrije tijd & Tuin

Wat kan ik doen tegen een invasie van naaktslakken op mijn balkon? teeteke

Het eerste wat u moet doen is kijken waar ze vandaan komen. vaak bevinden zij zich overdag onder of tussen de potten. ga als het donker is het balkon op en verwijder ze zoveel mogelijk met de hand, ook de kleintjes. een ander alternatief is het gebruik van koperband. breng dit om de pot, de slakken zullen daar niet overheen gaan en van de plantjes afblijven.
heeft u de mogelijkheid strooi dan een breede rand cacaodoppen rond de potten, ook daar gaan ze niet overheen. ook kunt u een bloempot nemen en daar wat vochtig stro in doen, zet die omgekeerd maar zodanig dat de slakken er onder kunnen kruipen. de slakken kruipen in de pot en bij dagelijks de pot ontdoen van slakken komt u ook een heel eind. staat er een klimop of dichte struik in de buurt zullen ze zich daar overdag schuil houden. suc6.