Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
philip36 - 24-02-2017 10:26:55
Auto & Vervoer

Schuldig na optrekken bij groen licht?

@neodutchio
ik ben geen verkeersdeskundige maar zou het uitgangspunt van de verzekeraar, dat de auto welke op de voorrangsweg reed voorrang heeft, niet fout kunnen zijn?
er is een voorrangsweg, als de verkeerslichten buiten werking zijn is de voorangsregel natuurlijk duidelijk.

maar nu de verkeerslichten in gebruik zijn is die voorrangsregel overgenomen door de verkeerslichten en heeft de auto die groen heeft voorrang en is er dus geen sprake meer van een voorrangsweg situatie.
anders zou degene die op de voorrangsweg rijdt altijd in het voordeel zijn ook al wordt de kruising met stoplichten geregeld.

als beide door groen gereden zijn hebben beide voorrang maar de ts komt van rechts en heeft in dat geval voorrang.

vandaar dat ik zeg, waarom zou de bewijslast bij de ts liggen als mijn uitgangspunt dat op het moment dat de verkeerslichten werken er geen voorangsweg regel voor die kruising meer geldt, juist zou zijn?

wij komen er niet uit, dus laat ik het hierbij, maar om de schuld geheel bij de ts te leggen lijkt me niet juist.