Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 26-02-2017 23:30:25
Voeding & Gezondheid

Apotheker levert niet het voorgeschreven medicijn

Zou ik mogen weten welk alternatief ze wilden geven en welk medicijn je eigenlijk had moeten hebben?

overigens herken ik wel het probleem. ook mijn specialist heeft op alle door hem uitgeschreven recepten de merknaam vermeld o.v.v. medische indicatie enz. toch bleven meerdere apothekers proberen mij het preferente middel mee te geven begeleid door de blabla kreten 'preferentiebeleid', 'werken net zo goed'.
mijn reactie was dan: wilt u even kijken op het door mijn specialist uitgeschreven recept? apotheker: oh ja, het staat er inderdaad op, maar dat hebben we nu niet in huis. ik: geeft niet, kom ik van de week wel weer terug.

na vele omzwervingen eindelijk sinds enkele jaren een apotheker gevonden die mij zonder gedoe netjes geeft wat mij is voorgeschreven.

overigens had de apotheker wel gelijk over dat stempeltje, anders kan hij vergoeding van de zorgverzekeraar vergeten.




door jvberkel 26 feb. 2017 om 15:23 
16 antwoorden / 6 vragen


@ carola, het was een ander medicijn, niet alleen een andere fabrikant.
omdat ik al eerder een alternatief in ziekenhuis voorgeschreven kreeg,welk niet goed voor mij was,  heeft de cardioloog expliciet dit medicijn voorgeschreven.