Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 27-02-2017 14:19:31
Vrije tijd & Tuin

Tuinstoelen met kapoten rieten zittingen

Hoi nienke3,
het is duidelijk dat de oude zitting en rugleuning er af moeten. dan heb je een kaal frame over. koop in de winkel enkele tientallen meters waslijndraad (van plastic, maar met een stevige kern). begin nu met opzetten van de schering, bijvoorbeeld door de lijn van voren naar achteren op de zitting en onderen naar boven op de rugleuning te weven en draai 1 - 3 keer rond de buis om daarna pas terug te gaan. is de schering opgezet, dan zul je de inslag (vlnr en omgekeerd) moeten gaan aanbrengen. dit is monnikenwerk en dan zul je zien dat je ervaring moet hebben om dit mooi te doen, want de nieuwe bespanning zit vast bobbelig. natuurlijk is er keuze om rotan te gebruiken of iets anders dat buiten bestand is tegen de klimaatinvloeden.

een ander idee is om in zitting en rugleuning zwaar kanvas te gebruiken als leunvlakken en aan de rand van de beide kanvasdoeken tentringen aan te brengen waar je met zeer dik elastiek een verbinding maakt met de stangen rondom. dit soort elastiek is wel bekend bij campeerders.

als je rugleuning en ziting opvult met hout (trespa) en kussentjes er op? het zijn maar een paar ideeën.

succes,
erky