Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 27-02-2017 14:47:17
Voeding & Gezondheid

Apotheker levert niet het voorgeschreven medicijn

Het klopt dat apotheken de plicht hebben het goedkoopste medicijn te leveren. tenzij de arts/specialist voorgeschreven heeft dat een oorspronkelijk medicijn als medisch indicatie afgegeven moet worden.
nadat geneesmiddelenfabrikanten hun patent verliezen, mogen andere fabrikanten een zelfde soort medicijn fabriceren en verkopen. om de kosten zo laag mogelijk te houden, worden er andere vulstoffen, naast het genezende ingrediënt in het product verwerkt, en het zijn de vulstoffen die vaak compleet anders zijn dan in het oorspronkelijke medicijn voorkwam, waar mensen allergisch op kunnen reageren. daarom komen er tegenwoordig - gelukkig!!! - meer zaken boven water, en in de media, om mensen te waarschuwen voor deze goedkope middelen. 
en zo mag het duidelijk zijn dat óók vulstoffen, naast het genezende ingrediënt, een eigen effect hebben op de gezondheid/ziekte, die beslist niet altijd wenselijk is. dus let ontzettend goed op je lichaam en de signalen die het lichaam afgeeft als je ineens een heel ander middel krijgt, met zogenaamd hetzelfde geneesmiddel, want er zijn al genoeg mensen dood gegaan aan deze wijzigingen, die nota benme door een overheid verplicht werd ingevoerd, terwijl zowel de overheid als de apothekers veel te weinig echte kennis van zaken hebben m.b.t. wat een middel kan teweegbrengen. als patiënt hebben we het nu dubbel moeilijk, want nu moeten we tijdens ons ziek-zijn óók nog zelf gaan letten op het effect van middelen die voorgeschreven worden door mensen, die de ballen verstand hebben van chemie!