Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ti
Tineke5591 - 27-02-2017 16:09:00
Voeding & Gezondheid

Apotheker levert niet het voorgeschreven medicijn

Toevallig vanochtend een discussie over gehad met apotheek.
ik gebruik het originele medicijn van roche, wordt opgebeld en ze vertellen dat de verzekeraar wil dat ik het goedkoopste middel ga nemen. ik heb ooit een erk wissel gehad en pakte slecht uit. dus ik zeg nee, ik wil het originele medicijn. ik moest dan maar bellen met huisarts of verzekering en morgen terugbellen want de eigenaar van de apotheek moet toestemming?????? geven.
gebeld met verzekeraar, die voeren een non preferentiebeleid. 
zij hebben het mij goed en helder uitgelegd.
de zorgverzekeraar is door de overkoepelende organisatie verplicht aan de apothekers het goedkoopste middel te vergoeden.
als ik nu voortaan de geneesmiddelen eerst zelf voorschiet, krijg ik het hele bedrag binnen 5 dagen op mijn rekening. 
dus feitelijk spek ik nu de apotheek, maar ik wil niet weer medicijnen waar ik doodziek van wordt omdat er toch net een iets ander hulpstofje is gebruikt. 
voor mij is het nu geregeld, maar de zorg wordt straks alleen betaalbaar voor de rijken. anders wordt je met goedkope medicijnen aan je lot overgelaten.