Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 06-03-2017 09:59:37
Voeding & Gezondheid

Apotheker levert niet het voorgeschreven medicijn

Tijger1, je bent in deze kwestie behoorlijk naïef. net als iedere ondernemer wil een apotheker zo goedkoop mogelijk inkopen. en zolang de werkzame stof hetzelfde is, mag dat ook. gevolg voor de patiënt is, dat hij/zij het ene kwartaal een middel geproduceerd in polen en het andere kwartaal geproduceerd in verweggistan krijgt.

waar dan even door de apotheker voor het gemak aan voorbij gegaan wordt, is dat de gebruikte hulpstoffen niet hetzelfde zijn. dat kan voor een patiënt erg vervelende bijwerkingen geven.

werd dan zelfs nog tegen me gezegd dat dit met het preferentiebeleid te maken had! mijn antwoord was dan dat ook het middel wat ik 3 maanden eerder kreeg op de lijst van preferentemiddelen stond en dat ze me niet met een smoes moeten afschepen.

en ja, ik weet waar ik over praat, allemaal zelf mogen ervaren. door dat constante gewissel met medicatie, heeft mijn specialist dus al jaren geleden recepten op merknaam voor me uitgeschreven. en zelfs dan hebben sommige apothekers nog geprobeerd mij een preferent middel te geven.
nu heb ik al een tijdje een apotheker die eindelijk gewoon geeft wat er op het recept staat, maar moet er wel voor over hebben dat mijn apotheker behoorlijk ver uit mijn buurt ligt.



door tijger1 - 6 mrt. 2017 om 09:46 
30575 antwoorden / 15 vragen

0

@jvberkel

bestudeer eens de regels over medicijnverstrekking in nederland, en er zal u veel duidelijk worden.

dan kunt u stoppen met het belasteren van apothekers.