Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 14-03-2017 10:11:32
Vrije tijd & Tuin

Puin in voortuin huurhuis

Vroeger was alles beter ...

vroeger, werd het puin op bouwplaatsen inderdaad ´de tuin in gemikt´ en later met moederaarde bedekt. stenen, dakpannen, folie, ijzerbanden, houtresten enz. kom je steeds tegen. op de plek waar een betonmixer resp. een cementmolen heeft gestaan wordt het echt serieus een probleem, want die koek moet je regelrecht wegbikken.

in de container gooien is niet de oplossing. misschien primair eenmaal de tuin op spa-diepte omgraven en telkens wanneer er dieper gegraven moet worden het aangetroffen puin in een niet direct zichtbare hoek dumpen, zodat na het planten alles in één keer opgehaald kan worden.

bij nieuwbouw is er contractuele milieu-regelgeving, zodat de bouwondernemer eindverantwoordelijk gesteld kan worden en daarvoor moet u dus inderdaad eerst uw verhuurder aanspreken, omdat die bij de bouw èn bij de oplevering had moeten controleren en dit dus niet gedaan blijkt te hebben. het puin alsnog afvoeren is dus geen gunst, maar een plicht.