Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 21-03-2017 21:53:53
Voeding & Gezondheid

Hoge kosten eerste hulp door afwezigheid eigen huisarts

Hallo roosje20 , 

kosten en eigen risico


wat zijn de kosten voor deze zorg en vallen ze onder het eigen risico? wij zetten het voor u op een rij:





 
kosten
eigen risico


huisarts
 €    9,-
 nee


huisartsenpost
 €  90,-
 nee


spoedeisende hulp
 € 257,-
 ja





wij vergoeden deze kosten vanuit uw basisverzekering. alleen de spoedeisende hulp valt onder uw eigen risico. dit betekent dat u een bezoek aan de spoedeisende eerste hulp eerst zelf betaalt als u uw eigen risico nog niet verbruikt hebt .


ga tijdens kantooruren naar de huisarts

hebt u binnen kantooruren direct zorg nodig? neem dan altijd eerst contact op met de huisarts. de arts beoordeelt dan of u langs moet komen, naar de spoedeisende hulp moet gaan of een ambulance nodig hebt.


weekend, avond of nacht: de huisartsenpost

hebt u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of na het weekend? bel dan de huisartsenpost. u krijgt een assistent(e) aan de lijn die u enkele vragen stelt en kan inschatten of u zelf iets kunt doen, langs moet komen of moet worden opgehaald door een ambulance.


let op! u mag niet zomaar bij een huisartsenpost binnenlopen. u kunt alleen terecht als u dit met de assistent(e) hebt afgesproken. 


spoedeisende hulp: alleen na doorverwijzing

u gaat pas naar de spoedeisende hulp als u bent doorverwezen door een arts. het is niet de bedoeling dat u hier op eigen houtje naartoe gaat. hebt u geen doorverwijzing? dan moet u langer wachten of wordt u alsnog naar de huisarts gestuurd. met een doorverwijzing van de huisarts of huisartsenpost bent u dus veel sneller aan de beurt.


levensbedreigende situatie? bel 112

hebt u niet zomaar een enkel verzwikt, maar gaat het om een levensbedreigende situatie? bel dan direct 112. u hoeft dan niet eerst contact op te nemen met de huisartsenpost



bron : cz.nl