Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frankve - 29-03-2017 14:43:42
Computers & Telefonie

Gehackt?

Dat hangt er maar sterk vanaf waar vandaan de spammails verstuurd worden.
het kan zijn, dat
1- de spammer je mailadres heeft ontvangen via e.o.a. list, bijvoorbeeld uit een database van gehackte accounts.
2- bijv ook zijn dat je een virus op je pc hebt, die vanaf jouw pc mailtjes verstuurd.
3- de spammer jouw password en inlogcode van kpn heeft weten te bemachtigen en vanaf jouw account de mails verstuurd.

daar kan je achter komen door goed te kijken naar de headers van een mailbericht dat verstuurd is (één van je contacten dus). daarvoor moet je eerst goed kijken hoe het betreffende programma de headers van een mail laat zien.
in mijn (verouderde) outlook 2007 vind je dat bijvoorbeeld onder opties->internetheaders. met goed kijken kan je zien waar het bericht vandaan komt (van welke server). maar dat is wel een heel gepuzzel, waar je beter "die handige buurman" naar kan laten kijken.

bij 1: kan je weinig tegen doen, behalve dan zorgen dat de mailserver van waaruit de mailtjes verstuurd worden in de blocklists van je provider terecht komt maar dat is ook wel weer een lastige klus.
bij 2: virusscanner, antimalware en firewall software - goed je pc scannen en beschermen
bij 3: password bij je provider veranderen (en dan ook van je mailprogramma)

maar het is dus sowieso verstandig om je pc met een goede virus&antimalware software te scannen en het password van je kpn-mailserver te veranderen (en dan ook in je mailprogramma uiteraard).