Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 19-04-2017 13:06:19
Auto & Vervoer

Bouwjaar auto klopt niet

U heeft het recht om de overeenkomst te ontbinden op grond van non-conformiteit. doe het aangetekend schriftelijk.
als de garage niet wil meewerken, dan zult u naar de rechter moeten. u zult deze zaak dan wel met gemak winnen. met een rechtsbijstandverzekering moet je meestal de module 'verkeer' mee hebben verzekerd. om toch nog onder een aanspraak uit te kunnen, weet de verzekeraar een in feite gewone koopovereenkomst vaak onder die verkeermodule te plaatsen, alleen maar omdat het over een auto gaat.

een andere mogelijkheid is zelf de rechtszaak aanspannen. dit is een zaak voor de kantonrechter.  dan is een advocaat niet verplicht. wel zult u aanvankelijk de kosten voor de gerechtsdeurwaarder die de dagvaarding bij het bedrijf betekent en de proceskosten moeten voorschieten. misschien kunt u hulp zoeken bij een goedkope jurist of iemand in uw omgeving die op dit gebied van wanten weet. of misschien wil het juridisch loket u een zetje in de goede richting geven. het hangt van uw inkomen af of u daar terecht kunt.