Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 19-04-2017 13:29:51
Vrije tijd & Tuin

Bouwen op de erfgrens

Als de buren nooit bezwaar hebben gemaakt tegen het bestemmingsplan hebben ze geen poot om op te staan. op de erfgrens betekent hier hoogstwaarschijnlijk tot aan de erfgrens, dus geen millimeter verder, ook wat betreft de fundering, boeiboord, zinkrand of daktrim.
vermoedelijk hebben de buren geen behoefte aan een uitbouw, anders zou je de scheidingsmuur wel  zo kunnen situeren dat de erfgrens samenvalt met het hart van de muur. is er overigens niet van tevoren overlegd met de buren, of tenminste op tijd kenbaar gemaakt dat er een uitbouw zou komen? is wel zo prettig en netjes bovendien t.o.v. de buren, al was het maar omdat het bij de bouw onvermijdelijk is dat er ook van het terrein van de buren gebruik gemaakt wordt. denk hierbij aan bekisting voor de fundering, voegwerk van de muur.