Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 23-04-2017 20:21:10
Voeding & Gezondheid

Hoe kan ik woonoverlast door buren oplossen?

Ik begrijp volledig uw situatie, want daar heb ik zelf ook in gezeten. mensen noemen je gauw overgevoelig als ze de situatie niet zelf meemaken. zou toch van de zotte zijn als je altijd met oordopjes in je woning zou moeten zitten? zelf heb ik woningruil gedaan, de ruilers vonden dat je als je in de stad woont wel 'ergens tegen moet kunnen en anders moet je maar op een hutje op de hei gaan wonen.' een half jaar later heb ik ze gebeld en gevraagd hoe het daar ging, waarop het benepen antwoord kwam: 'ik snap nu wat je bedoelt'. 
zelf leef ik nu heerlijk in hun rustige woning. ja, echt woongenot, zo lekker in de stad! dus dat is misschien nog een idee: woningruil.

wat u ook kunt doen is de verhuurder er op aan spreken dat u recht heeft op rustig woongenot. dat is een wettelijk recht. dan pakt u de verhuurder juridisch aan. het zou dan handig zijn als u bewijsbaar heeft dat óf de buren het te bont maken, óf dat het aan de woning ligt en er verbeteringen moeten worden aangebracht. een grote plus is hierbij dat u en de buren van dezelfde verhuurder huren.

leest u het volgende even door klik https://www.jurofoon.nl/particulieren/wonen/huurwoning/rechten-en-plichten-verhuurder" target="_blank">hier en  http://www.wvtadvocaten.nl/wp-content/uploads/woongenot-verplichtingen-verhuurder-en-rechten-huurder.pdf" target="_blank">hier