Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gajnieuw
gajnieuw - 24-04-2017 13:41:27
Voeding & Gezondheid

Hoe kan ik woonoverlast door buren oplossen?

Wij hebben in een zelfde situatie gezeten maar dan als bovenburen.
de woningbouw is er verantwoordelijk voor dat u gewoon prettig kunt wonen. het is gewoon een feit dat de een beter tegen geluiden kan dan de andere. maar als de glazen staan te trillen is dat niet normaal.
bij ons kon de woningbouw er ook niks aan doen. volgens hun totdat ik hetzelf op de spits heb gedreven. toen kwamen er ineens 2 mensen langs om te praten over dit probleem. en je raad het al het was toen erg stil. ze hebben er daarom ook niks aan gedaan. ik heb toen zelf geluidsopnamen gemaakt met behulp van een apparaatje. tegenwoordig is dit ook met een smartphone te doen. dit vervolgens doorgestuurd. dit heeft effect gehad. hun dachten namelijk dat wij het zelf deden. er zijn toen gesprekken plaats gevonden. hilelp trouwens niet
wat ook heel erg werkte gewoon de politie bellen. dat je geluidsoverlast hebt. ook overdag hebben ze daar voor te komen. gebeurt dit te vaak heb je kans dat ze zo de geluidsinstalatie meenemen. ook dit hebben wij gedaan. heeft ook niet geholpen.
ook al heb je alle instanties achter je staan het wil niet zeggen dat het werkt.
en je moet ook even goed nadenken of je het werkelijk op de spits wilt drijven.
wat bij ons werkelijk heeft geholpen. het klinkt heel raar. gewoon de buren gedag gaan zeggen. praat eens rustig met ze over koetjes en kalfjes. of nodig ze uit voor een gesprek. het heeft ons echt geholpen het klinkt raar omdat er toch al irritaties waren. en niet zo heel erg weinig. doordat ik mijn houding verandere naar hun toe verandere hun ook. soms moet je de wijste zijn. hoe vervelend en moeilijk het klinkt.
als je dit niet ziet zitten is er in de beeste gemeentes wel een burenbemiddeling. is vaak kosteloos en zijn vrijwillgers.
succes en sterkte verder.