Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

suus76
suus76 - 24-04-2017 14:53:03
Voeding & Gezondheid

Hoe kan ik woonoverlast door buren oplossen?

Zeer herkenbaar. heb er ook zelf last van gehad, vooral de nachten. inderdaad gehad. begin klacht bij woningbouw, flatbeheerder en wijkagent. ze konden (zogenaamd) niets voor mij doen. volgens hen viel het ook onder woongeluiden, maar de decibellen na 23.00 mogen wettelijk niet hoger zijn dan 40 db(a) 60 db(a)  (bron: http://huis-en-tuin.infonu.nl/wonen/20744-geluidsoverlast-door-buren-wat-mag-en-wat-kan.html) dus heb ik buurtbemiddeling aangevraagd.

na vele berichten en huisbezoeken van de buurtbemiddeling, wilde hij ook niet meewerken. ik heb de mensen van buurtbemiddeling uiteindelijk gevraagd of zij een bericht van hun ervaring wilde doorsturen naar de woningbouw, zodat zij wisten dat ik er alles aan gedaan heb om er wat aan te doen. 

uiteindelijk heeft de woningbouw ook aangegeven dat ik niet meer kon doen dat dit, en als hij nog geluidsoverlast bezorgde ik het nogmaals bij de woningbouw moest melden, zodat zij dan actie ondernamen. 

wonderlijk is hij vanzelf opgehouden en ik heb een vriendelijk kaartje in zijn bus gedaan met bedankt dat hij gestopt was, zodat ik mijn welverdiende nachtrust kon krijgen. maar het doet mij deugd dat nu ik alles gedaan heb wat ik maar kon, de woningbouw nu eindelijk wel achter me staat. 

ik hoop dat je aan mijn ervaring iets hebt. 
andere bronnen die je zou kunnen helpen zijn http://eastwoodamps.com/geluid%20en%20decibel.html 
en http://www.lokalepolitie.be/5360/het-politiereglement/585-geluidsoverlast-wat-mag-en-wat-mag-niet.html

succes