Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 25-04-2017 22:18:43
Auto & Vervoer

Annulering bij besteautobod

Hallo gerben strikwerda , 

de boete waar besteautobod over spreekt  , heeft te maken met als de auto op online veiling word aangeboden , zie hier de voorwaarden .


artikel 5. online veiling .


5.1. de auto wordt voor 24 uur op de online veiling aangeboden. na het verstrijken van deze termijn, kan er geen bod meer worden uitgebracht op de auto.


5.2. de online veiling is enkel toegankelijk voor autobedrijven die zich hebben aangemeld bij besteautobod.nl.


5.3. na afloop van de online veiling wordt de aanbieder via de e-mail op de hoogte gebracht van het hoogste bod dat door een bieder op de auto is uitgebracht. op het moment dat de aanbieder in deze e-mail op de “akkoord” link klikt, accepteert hij het hoogste bod en komt de koopovereenkomst tot stand, de bieder wordt dan koper. de aanbieder ontvangt de contactgegevens van de koper. de aanbieder heeft nadat hij akkoord is gegaan met het hoogste bod de volgende verplichtingen: 


a. de aanbieder dient binnen 48 uur contact op te nemen met de koper;


b. de aanbieder dient de auto binnen 14 dagen te leveren aan de koper.


5.4. het is de aanbieder uitdrukkelijk niet toegestaan de auto, nadat hij een bod heeft geaccepteerd, aan een derde te verkopen.


5.5. nadat de aanbieder het bod heeft geaccepteerd, dienen de aanbieder en de koper onderling de betaling van de verkoopprijs en de wijze van levering af te spreken.



artikel 6. gevolgen niet-nakoming 


6.1. indien de aanbieder zijn verplichtingen die voortvloeien uit artikel 5.3 niet nakomt en de auto niet tijdig levert aan de koper, dan dient de aanbieder aan besteautobod.nl een boete te betalen. deze boete bedraagt 15% van het hoogste bod op de auto en minimaal € 300,- excl. btw.


6.2. artikel 6.1 is niet van toepassing indien de aanbieder zijn verplichtingen niet tijdig kan nakomen wegens overmacht. indien er sprake is van een overmachtssituatie, dan dient de aanbieder de koper en besteautobod.nl daarvan schriftelijk of via de e-mail op de hoogte te stellen.


6.3. indien het gebrek aan aanvaarding van de levering en/of betaling van de koopprijs door de koper evenwel gebaseerd is op de omstandigheid beschreven in artikel 8.1 (het voertuig stemt niet integraal overeenstemt met het voertuig dat door de verkoper werd beschreven tijdens de registratie) dan is de boete (zie 6.1) door de verkoper niettemin verschuldigd.

 
voor de gehele voorwaarden te lezen klik op de rode regel .( en dan op : klik hier om onze algemene voorwaarden te downloaden )

https://www.besteautobod.nl/auto-verkopen-besteautobod-algemene-voorwaarden.html" target="_blank">https://www.besteautobod.nl/auto-verkopen-besteautobod-algemene-voorwaarden.html