Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 26-04-2017 02:20:54
Auto & Vervoer

Annulering bij besteautobod

Die boete hoef je niet te betalen, omdat jij niet de partij bent die tekortschiet in zijn verplichtingen. verder is de vraag wat je wilt? ik zie twee opties:

1. je kunt aangeven dat er tussen jou en de koper een koopovereenkomst tot stand is gekomen. en dat je op grond van die overeenkomst de koper houdt om tot betaling van 2750 euro te betalen, plus eventueel extra kosten. je kan ook de druk op voeren door aan te geven dat je anders een incassobureau zal inschakelen, en de koper daarvan de rekening gepresenteerd zal krijgen.

2. je kunt aangeven dat je bereid ben om de overeenkomst met wederzijdse instemming te ontbinden, maar dan wel zonder dat de boete verschuldigd is.

ik zou overigens alleen schriftelijk communiceren, omdat je dan bewijs hebt. indien de koper zich erop beroept dat de opgegeven informatie niet volledig noch correct is, dan horen we dat ook graag samen met je reactie daarop.