Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 06-05-2017 17:21:22
Computers & Telefonie

2 gelijke hd's op 1 pc

Ik heb in mijn pc ook twee hard disks gezet. aan de achterkant van elke van mijn hard disk zitten twee rijen met vier puntjes en een soort van connector die twee van de acht puntjes verbindt. die connector heb ik op de standaard hard disk in de stand 'master' verbonden (bij mij de eerste twee van de rij), terwijl de connector op de andere hard disk de stand 'slave' verbind (de tweede puntjes van elke rij).
maar ik weet niet of dit voor elke hard disk geldt. wellicht dat u met uw types even kunt googlen op 'hard disk master and slave'. door deze instelling weet de pc dat de ene hd de baas is en alle systeem info bevat en dat de andere voor opslag is.

-edit-
hier een voorbeeld: http://www.easeus.com/resource/install-ide-hard-drive.htm" target="_blank">http://www.easeus.com/resource/install-ide-hard-drive.htm . geldt voor paralel ata (of ide) hd's, maar bij mij ook voor serial ata-verbinding wat ik volgens mij heb.

-edit 2-
zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/parallel_ata" target="_blank">https://nl.wikipedia.org/wiki/parallel_ata

succes!