Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 26-05-2017 14:29:51
Computers & Telefonie

Notebook met xp overbodig

Hoi jos2006,
de toshiba kan je rustig blijven gebruiken totdat hij echt de geest geeft. dit wat betreft de hardware. een laptop uit de xp tijd heeft een veel zwakkere processor dan de huidige, veel minder werkgeheugen en ook nog eens een kleine harde schijf ten opzichte van nu. dus ook daarom is het installeren van andere windows versies geen zinvolle actie. wil je de laptop gebruiken voor oude spelletjes, dan is daar geen enkel bezwaar tegen, mits het spelletjes zijn uit de xp tijd, want ook de grafische opties waren toen minder dan nu.

of het veilig is om met deze laptop op internet te gaan? niet zonder meer. windows xp is onveiliger dan tegenwoordig. mogelijk zijn een paar anti-virus programma's die nog wel op xp geinstalleerd kunnen worden, maar daar heb ik geen ervaring mee. op internet gaan met een oude versie van internet explorer is vragen om problemen, namelijk besmetting door virussen. installeren van firefox als browser zou een optie kunnen zijn.

tot slot nog een tip: mocht je niet vreemd zijn van linux, er zijn een paar linux versies die op zo'n oude machine in ieder geval draaien. het installeren daarvan is niet bepaald gebruikersvriendelijk, maar te doen voor iemand die wat meer pc-ervaring heeft. linux mint is een voorbeeld, maar er zijn er meer. http://computerworld.nl/open-source/81750-xp-vluchtelingen-opgelet-3-xp-achtige-linux-distro-s" target="_blank">zie hier.
succes,
erky