Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
barbara hart - 18-06-2017 10:06:46
Garantie & Verzekeringen

2x eigenrisico betalen voor 1 behandeling?

In aanvulling op wat panter schrijft over de thuiszorg: het ligt er aan, voor wat voor soort thuiszorg mw. is geindiceerd. alles dat onder de zorgverzekering valt, zoals verpleging, persoonlijke verzorging en de medicijnen vallen onder de eigen bijdrage en het maximale bedrag hiervoor is waarschijnlijk al behaald. anders ligt het, als mw ook geindiceerd is voor bijvoorbeeld de huishouding of persoonlijke begeleiding.dit valt nl onder de gemeente, de wmo. hiervoor moet, inkomensafhankelijk, apart een eigen bijdrage betaald worden aan het cak. dit kan, afhankelijk van uw belastbaar inkome, vermogen en of u meer wmo voorzieningen hebt, nogal eens zodanig tegenvallen, dat het soms 'goedkoper' is zelf voor huishoudelijke hulp te zorgen.

w.b. de toestemmingen: ja, u moet voor alle vormen van zorg een indicatie van zorgverzekeraar en wmo hebben, dit is waarschijnlijk al geregeld door de thuiszorgorganisatie die u hulp biedt.

de indicatie voor huishoudelijke verzorging wordt tegenwoordig nog maar moeilijk af gegeven, zeker als mevrouw met een gezond familielid in huis woont.

w.b. ieder jaar weer eigen bijdrage betalen aan de zorgverzekeraar, ook al betreft het dezelfde ziekte: ja, dat is helaas zo. als je een chronische ziekte hebt en al jaren voor hetzelfde in behandeling bent , betaal je toch ieder jaar weer eigen bijdrage. bij de zorgverzekeraar kunt u vragen het bedrag in termijnen te betalen. uit ervaring weet ik inmiddels, hoe duur het is om chronisch ziek dan wel gehandicapt te zijn en wat een administratieve rompslomp en geregel dit kost! veel beterschap voor mevrouw gewenst!