Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gajnieuw
gajnieuw - 19-06-2017 13:08:05
Garantie & Verzekeringen

2x eigenrisico betalen voor 1 behandeling?

Ja dat mag gewoon. het gaat over de geleverde zorg in welk jaar. er zijn uitzonderingen bijvoorbeeld bij een nieuwe knie. (mijn vader heeft dit gehad.) dat is 1 traject. dat word onder 1 genoemer neer gezet. als je dit bijvoorbeeld in december doet dan ben je niet uitbehandeld in januari. maar komt wel in het jaar dat het begon te boek.
maar heb je bijvoorbeeld kanker en je krijgt dit in 2015. dan ga je ook een heel behandel traject in. maar ben je nog niet klaar met de behandeling in 2016. dan betaal je over beide jaren je eigen risico. (mijn zus had dit dus vandaar). ik heb toen contact opgenomen met haar zorgverzekeraar en die heeft mij toen netjes geholpen en het uitgezocht. maar een nieuw knie is een soort project en geen ziekte. en kanker is dat wel dus vandaar het verschil.
anders krijg je bijvoorbeeld iemand die suikerziekte heeft en begint in 2001 met de behandeling hoeft dan ook nooit meer zijn eigen risico te betalen. na dat ene jaar.
je kunt altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar om het na te vragen. maar ik denk dat je ze beide gewoon moet betalen.
succes ermee.