Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 21-06-2017 13:19:16
Auto & Vervoer

Moet een monteur van een bovag garage monteur diploma's hebben?

ondanks bij een bovag garage geweest waar de eerste monteur  (chef werkplaats) geen papieren/diploma's heeft om het vak te beoefenen.


heeft u vast en zeker niet even boven de deur van de receptie naar de werkplaats gekeken, daar hangen nl. naast de foto van de monteur ook zijn diploma's. ;-)
een bovaggarage bestaat niet, het zijn garagebedrijven die bij de bovag zijn aangesloten en de bovag komt pas in aktie als een klant het n.a.v. een klacht niet eens kan worden met de garagehouder. er zijn ook genoeg garagebedrijven die wel de bordjes van de bovag aan de gevel hebben hangen maar niet bij hen zijn aangesloten.
de eigenaar van de garage bepaald wie hij in dienst neemt en in welke hoedanigheid deze werknemer bij hem aan de slag gaat.
de werkgever bepaald zelf welke eisien hij steldt aan de papierendeskundigheid van zijn monteurs.
er is geen wettelijke bepaling die aangeeft welke monteur over welke diploma's zou moeten beschikken.
een papierbriefje geeft echt(er) geen enkele garantie tot het afleveren van vakwerk. 
interne scholing en na-scholing zijn van veel groter belang dan een opleiding die misschien wel 30 jr. geleden heeft plaatsgevonden.