Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruzel - 12-07-2017 13:43:19
Vrije tijd & Tuin

Levensduur polyester tent

veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat een tent bij seizoensgebruik vele malen sneller achteruit gaat dan wanneer deze voor een vakantie van 2 a 3 weken gebruikt is. een tent kan bij normaal vakantie gebruik (2 a 3 weken) dan zeker ook meerdere jaren mee gaan, maar na seizoens gebruik van zo'n 10 of 12 weken kan de tent het al begeven hebben.


 


een jaar gebruik klinkt in dit geval dan ook heel kort, maar is in de praktijk niet onreeel. het type doek (polyester/katoen) maakt hierbij nog niet zo’n verschil. de kwaliteit van het doek zal hierbij echter wel verschil geven. hoe zwaarder het doek is uitgevoerd hoe langer de levensduur zal zijn. ik heb echter in het verleden vaak genoeg gezien dat goede kwaliteit katoenen koepeltentjes het na een week of 10 a 12 buitenstaan toch begaven. ik moet het er dan wel bij vermelden dat ik aan de kust woon, veel wind, zon, regen en zout hebben hierbij zeker invloed op de levensduur.

de opmerking dat een tent bij seizoensgebruik snel door zijn gebruiksweken gaat is dan ook zeker niet onreeel.