Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 14-07-2017 12:31:26
Auto & Vervoer

Auto van rechts voorrang verlenen, sta stil, fietser achterop, disculperende stilstand

Een verzekeringsmaatschappij zal altijd alles uit de kast halen om niet te hoeven uitkeren, terecht of niet.
zolang de tegenpartij daarmee akkoord gaat, hebben zij weer een hoop geld 'verdiend'.

gelukkig voor u heeft u getuigen. m.i. heeft dit niets met disculperende stilstand te maken, daar u moest stoppen voor verkeer van rechts. de fietser heeft niet (op tijd) kunnen remmen en is daardoor achter op uw auto gereden.
als dit ook al onder disculperende stilstand valt, staat het dus iedereen vrij om met zijn/haar voertuig achter op elke auto te 'knallen'.
ook is m.i. artikel 185 wvw ook niet van toepassing, daar hier sprake is van overmacht, omdat u verkeer van rechts dient voor te laten gaan.

wat ts nodig heeft is een advocaat / rechtsbijstand.

nog een tip voor een volgende keer: tegenwoordig zijn https://eu.mio.com/nl_nl/mivue-638-touch.htm" target="_blank">dashcams niet duur meer. wat dacht u van 2 dashcams: 1 voor en 1 achter, i.c.m. een minimaal 64 gb geheugenkaartje (beter nog 128 gb). het is een eenmalige investering wat u later een hoop geld kan besparen. neem een dascam die in hd opneemt en automatisch aan/uit gaat. ook welke automatisch overspoelt. in dat geval heeft u er geen omkijken meer naar en, indien nodig, kopieert/verplaatst u die opnamen welke u nodig denkt te hebben.