Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 20-07-2017 11:45:32
Voeding & Gezondheid

Kattevlooien

Kattenvlooien en hondenvlooien zijn inderdaad verschillend, maar ondanks mijn werkervaring van 25 jaar bij een dierenarts, zie ik het verschil niet, de kattenvlo is iets kleiner, andere kop etc en nog enkele verschillen, maar het beestje is te klein om zo maar even te zeggen dat het een kattenvlo is.

vlooienmiddelen voor katten zijn lager gedoseerd dan voor honden. kattenvlooienmiddelen willen nog weleens gebruikt worden bij jonge honden, maar bij volwassen honden gebruik je hondenmiddelen, die ook weer onderverdeeld zijn in grootte hond of lichaamsgewicht.

haal deze middelen bij een dierenarts en niet in de winkel, want het is en blijft gif. de dierenarts bepaald aan de grootte van de hond welk middel het beste is, maar ga niet zelf experimenteren, want de dood kan tot gevolg zijn.

je huis zul je nog een tijd moeten nabehandelen, want vlooieneitjes kunnen nog na 10 jaar uitkomen. vraag ook vlooienpoeder aan je dierenarts. iedere avond behandel je 1 kamer. voor het naar bed gaan, bestrooi je de vloerbedekking met poeder, dit is dan goed zichtbaar, en sluit je de kamer af, niemand in de kamer laten verblijven. het eerste dat je de volgende morgen doet, is de betreffende kamer zuigen, hierna zit het poeder ook in de stofzuigerzak . de slaapkamers doe je eventueel in de ochtend poederen en afsluiten en einde van dag zuigen en luchten tot het naar bed gaan.
dit alles nog een aantal keren herhalen en mocht je op vakantie gaan, alle kamers bestrooien en afsluiten en na je vakantie de stofzuiger er goed doorheen halen.
herhaal het druppelen van de hond het hele jaar door, in ieder geval om de zoveel maanden (afhankelijk van het middel). je hebt nu veel te lang gewacht.