Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 13-08-2017 08:51:19
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

http://www.bezwaar-en-beroep.nl/bestuursrecht/zienswijze-bij-uitgebreide-openbare-voorbereidingsprocedure/" target="_blank">http://www.bezwaar-en-beroep.nl/bestuursrecht/zienswijze-bij-uitgebreide-openbare-voorbereidingsprocedure/

de gemeente heeft al zeggenschap over je boom. je mag de boom niet kappen zonder kapvergunning. het verschil van het nieuwe beleid met het huidige beleid zal de herplantplicht zijn voor een nieuwe berk. mogelijk kan de gemeente ook een aanwijzigin geven om de boom te snoeien. 
wat de status beeldbepalende boom betekent staat in het beleid van de gemeente.
de gemeente kan zelfstandig beleid maken, degene op wie het beleid betrekking heeft, geeft de gemeente de ruimte om hun mening te geven, maar uiteindelijk beslist de gemeente.
nog even snel een vergunning aanvragen daar zal het mogelijk te laat voor zijn. dan moet je wel heel goede argumenten hebben.
voordat de boom beeldbepalend wordt is er al een deskundige langs geweest voor het beoordelen van de boom en het maken van foto's. de berk was op dat moment gezond en nu niet meer? het is niet verstandig om op dit moment de boom te beschadigen.
alle bewoners willen nu ineens de berk uit hun tuin hebben? en ze zijn allemaal 6 weken op vakentie en kunnen hun zienswijze niet inleveren?  als je wilt dat het beleid verandert kunnen jullie en de buren zienswijzen indienen en verzoeken samen met de gemeente te overleggen  over deze bomen.