Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 13-08-2017 10:39:44
Computers & Telefonie

Hot spot van smartphone

Je kan bijvoorbeeld bij https://www.vodafone.nl/shop/mobiel-internet/prepaid/gratis-data-simkaart.shtml" target="_blank">vodafone een gratis datasim voor mobiel internet bestellen. die zal je dan zelf met een tegoed moeten opladen en voor de zekerheid even controleren of deze ook in spanje werkt voor dezelfde prijs, neem aan van wel maar weet niet of er voor speciale datasims andere regels gelden. met € 0,33 per mb is de prijs redelijk hoog, maar als je 'm alleen gebruikt voor internetbankieren zal het gebruik enorm meevallen inderdaad. wel even die ipad zo instellen dat op dat moment geen updates ofzo worden binnengehaald, neem aan dat dat kan maar weet niet hoe heb zelf geen ipad.

voor iedereen begint te brullen, vodafone is een voorbeeld. ts moet zelf uitzoeken wat voor hem/haar het beste is. een goedkope spaanse prepaid sim met data kopen is waarschijnlijk ook een goede oplossing. 

p.s. de banken zeggen dat je hun apps veilig kan gebruiken op een openbaar / onbekend wifi netwerk (https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/internetbankieren-openbare-wifi-veilig/" target="_blank">bron):


veilige alternatieven zijn:



gebruik de mobiel bankieren app van je bank op je smartphone of tablet
als je gebruikt maakt van openbare wifi dan is mobiel bankieren via de app van je bank een veilig alternatief voor internetbankieren via een internetbrowser op datzelfde wifi-netwerk. 

gebruik 3g of 4g
schaf een internetbundel aan via je provider om hoge kosten te voorkomen. je kunt er dan ook voor kiezen om tijdelijk van je smartphone een hotspot te maken waar je je tablet of computer mee laat verbinden om te kunnen internetbankieren.