Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
postduif54 - 14-08-2017 13:26:19
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

Zodra de boom stam, een bepaalde doorsnede heeft gekregen, is de boom al eigendom van de gemeente. vandaar dat men ook die kapvergunning moet aanvragen.
als jullie boom een fraai exemplaar is en mooi staat in de straat, dan is die boom beeldbepalend voor de straat.
als de boom eigendom wordt van de gemeente, is zij ook verantwoordelijk voor de snoei van de boom. maar gezien ik niet weet welke boom er in uw tuin staat, nog hoe oud de boom is. als de buren berken in de tuin hebben staan.  zal de boom er ook voor zorgen, dat zij geen grondwater in de kelder heeft staan en dat de kelder droog staat. een gezonde berk wordt max. 60 jaar oud en sterft dan langzaam af. mocht u toch kapvergunning verleend krijgen. is de kans groot dat in de stoep een nieuw exemplaar wordt aangeplant.

u kunt zich eens in verbinding stellen met de bomenstichting.nl  die zullen u verder kunnen helpen met dit probleem. sterkte