Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 09-10-2017 17:11:57
Auto & Vervoer

Over de kop door fietsremmen

Uit: defietssite.nl:  

"magura levert ook een rem met gewone remhoeven die uit elkaar geduwd worden door een hydraulische cilinder. voordeel hiervan is dat de rem maar één cilinder nodig heeft en dat de rem vrij smal blijft. de rem wordt op dezelfde wijze aan de vork bevestigd als zij-optrekremmen. hydraulische velgremmen remmen zo krachtig dat het vrij eenvoudig is om met de fiets over de kop te vleigen. zeker wanneer iemand nog niet gewend is aan de remkracht. om dit te ondervangen waren de remgrepen voor de voorrem en achterrem tot 1994 verschillend. de greep van de voorrem was voorzien van een elastomeer zodat de remopbrengst voor wat minder was dan achter. tegenwoordig is dit niet meer het geval. om te voorkomen dat de fiets makkelijk over de kop kan vliegen is het aan te bevelen de remmen zo af te stellen dat de rem achter iets eerder aangrijpt. "

 het is altijd even wennen aan een nieuwe aanschaf, maar als dit bekend is, had de verkoper u hier wel op mogen attenderen.