Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-12-2005 14:48:47
Voeding & Gezondheid

Pannenkoek recept

het geheim van een goede pannekoek zit hem in de verhouding tussen bloem, melk, ei, boter, rijsmiddel en zoetstof. verder zijn er een paar dingen waar je op moet letten....


de verhoudingen zijn: bloem: 100%, melk: 270%, ei:50%, gesmolten boter:45%, bakpoeder 3%, vanillesuiker: 3%. voor bij u thuis betekend dat: 375 gr. bloem, 1 liter volle melk, 3 eieren, 175 gr. echte roomboter(gesmolten en bijna koud), een koffielepel bakpoeder en een zakje vanillesuiker.en nu aan de slag..........


meng alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een grote kom en met de garde. nooit met de mixer want dan krijgt u taaie pannekoeken. als het beslag mooi glad is doet u het even door een zeef in een andere kom om de kleine klontjes uit het beslag te halen. dan pas voegt u de gesmolten en afgekoelde roomboter al roeren aan het beslag toe. laat een half uur rusten en dan bakken maar...... de pan lekker heet en invetten met een stuk varkensvet wat u aan een vork heeft geprikt.....smakelijk