Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 17-02-2020 11:11:07
Auto & Vervoer

Fietsers op de stoep voor ons huis en oprit

door beyos 17 feb. 2020  vaak rijden er scholieren op de fiets op de stoep voor ons huis en oprit. dat zie ik dan pas als ik met mijn auto (met de neus naar voren) de oprit uitrijd en halverwege de stoep ben, maar dan is dat te laat.

@beyos,

u zult deze situatie niet alleen met fietsers tegen komen, maar ook met andere weggebruikers zoals bijv. voetgangers, scootmobielen en al zo meer wat zich over het trottoir kan/zal voortbewegen.
u komt uit een uitrit en, ongeacht of de weggebruiker nu wel of niet van het trottoir gebruik mag maken, bij een anrijding draagt u de schuld.
een mogelijke oplossing voor deze situatie aandragen is niet mogelijk, aangezien de situatie ter plekke voor het pannel onbekend is, of u zou een foto moeten plaatsen.
het enige dat ik kan aangeven is dat u moet zorgen voor een vrij uitzicht vanaf uw oprit naar de openbare weg, maar dat moet wel mogelijk zijn en anders blijft het "opassen" geblazen.
de school zal ook niets aan de situatie kunnen veranderen.