Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 11-06-2020 13:01:44
Vrije tijd & Tuin

Mag je bestaande heg op erfafscheiding weghalen en stenen muur bouwen

Wanneer er een erfafscheiding in fatsoenlijke staat aanwezig is en u de wens heeft om een andere erfafscheiding te plaatsen, dan kunt u uw buren niet dwingen om mee te betalen. dus indien de bestaande heg in goede conditie is, heeft u pech. 

wanneer u de bestaande erfafscheiding in slechte staat is (heg is dood, schutting valt om wegens houtrot, stenen muur is instabiel door ouderdom en slecht cement..), dan mogen partijen van elkaar verwachten dat beideb meebetalen. maar dan wel in redelijkheid. staat er een simpele (rotte) houten schutting en wil de ene buur opnieuw een houten schutting plaatsen en de andere buur een dure stenen muur laten metselen, dan heeft degene die graag de stenen muur laat metselen toch echt pech. zijn buur hoeft niet mee te gaan in deze wens tot extra luxe die er voorheen niet was.