Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Helderder - 12-06-2020 10:08:50
Vrije tijd & Tuin

Mag je bestaande heg op erfafscheiding weghalen en stenen muur bouwen

Dankjewel voor alle reacties!

er worden goede tips gegeven, en ik zocht in mijn vraag een beetje de grens op van het toelaatbare.
niet persé dat we dit zo ooit zouden doen!
onze tuinen zijn al niet zo groot, dus vandaar de wens om de heg niet al te breed te laten uitgroeien.
de heg staat er nu al 20 jaar. het is nu netjes groen! ook hun wens was zo smal mogelijk want anders waait het heen en weer in het gezichtsveld overdag. maar in de winter is het erg dun mbt blad.
de buren hadden wel eisen over de heg op de erfafscheiding maar hebben uiteindelijk nog nooit iets aan onderhoud verricht... sterker nog, als wij de heg doen dan pakken we altijd hun tuin voor een groot gedeelte aan onkruid verwijderen mee, wat zeer gewaardeerd wordt door ze. dit omdat ze niet meer in staat zijn om zelf nog iets te onderhouden.
het nalatig onderhoud wat niet wordt aangepakt betreft het dakkapel, alles wordt afgewimpeld maar de keren dat we op het dak moesten zijn voor onze panelen zagen we dat de dakkapel verrot is. het water wordt niet meer afgevoerd maar ze beweren dat het niet lekt. een derde instantie die ook heeft gekeken waarschuwde ons toch hiervoor.
het risico dat wanneer het niet lekt (zoals ze zeggen) maar zich in deze staat bevindt betekent vaak dat het in de balken van het dak slaat en dan niet naar beneden maar opzij kruipt en de balken zijwaarts verrotten. en dan treft het ons zeer zeker als het doortrekt tot in onze balken van het dak.
zo moet er ook een gezamenlijke schoorsteen aangepakt gaan worden mbt onderhoud. maar men wenst geen kosten meer te maken.
alles wat we voorstellen waarbij we zelf de kosten dragen wordt enthousiast aangepakt maar dan komen er ineens niet reële wensen die duurder zijn dan nodig. dus als we voorstellen om de schoorsteen aan te pakken zelfs voor eigen rekening dan wordt er zo ongeveer gevraagd of er met goud ingevoegd kan worden (als metafoor).

er is 15 jaar lang boodschappen voor deze buren gedaan door ons, door persoonlijke omstandigheden was het even genoeg en aangegeven dat het voor niet meer gaat. geen dankjewel maar een pissig, o goed hoor, ik weet wel iemand anders ervoor... naast dit zijn er door ons allerlei onderhoudende werkzaamheden verricht in de afgelopen 20 jaar maar ook wij worden ouder.
we zijn de negativiteit een beetje zat.

als we een muur zouden bouwen is het voor onze eigen kosten al was het maar om de regie in eigen handen te houden.
het verplichten tot meebetalen gaat ons te ver, maar het zou wel een pressmiddel kunnen zijn om een keer mee te werken.
mijn vraag betreft een muur, geen schutting, voor de wet is dit een groot verschil denk ik te lezen.
maar het is ook wel een kostbare investering, en bij hun is alles een nee, maar eenmaal zover zijn het wel mensen die het dan ineens het mandeligheid weten op te eisen... daar zie ik niet direct voordelen in voor onszelf.
of iemand zou die wel weten?

nu is de heg groen, maar met weinig moeite kun je er nog altijd doorheen kijken. als we het aan hun kant breder laten is er gemopper erover dat het teveel wordt, dus ja...
met betrekking tot privacy, als ik in mijn achtertuin zit wil ik geen gezellig praatje 'door' de heg. de achtertuin is er voor mijn privacy in mijn beleving. omdat we allemaal wat doen in de buurt voor deze buren, zijn andere buren van verderop elke dag de zonneluifel netjes aan het uitdraaien en indraaien voor haar. die betreffende persoon die dat doet daar zijn de vorige buren die in dit huis woonden voor verhuisd omdat het uren gluren was.
ook de dagelijkse zorg aan huis voor de buren gaat al jaren via de achtertuin die toch echt gewoon erdoor kunnen kijken als ze willen.
dus ja... ik wil toch echt een keer de beleving van privacy gaan krijgen in eigen achtertuin.
het braaf wachten tot... mochten ze overlijden in de komende jaren, vraag ik me af of het mag na overlijden om alsnog de heg te rooien en een muur te bouwen?
heb je dan een kans of recht om de heg te rooien als ze nu niet willen mee werken?
geen idee hoe dat weer zit...