Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wv
wvdtorre - 27-07-2020 16:16:24
Auto & Vervoer

Medische keuring verlenging rijbewijs

Wat mij het meeste stoort in dit "gezondheidsverklaring" verhaal is dat je moet betalen (37,80 euro) om een formulier in te vullen waarvan ik (met diabetes type 1 en adhd) de uitkomst allang weet:
 
je laten keuren bij een onafhankelijke internist (voor diabetes) en bij een psychiater (voor adhd). 
 
begrijp me niet verkeerd hoor, die keuringen snap ik en vind ik ook niet meer dan logisch. maar dat ik eerst moet betalen om een formulier in te vullen om vervolgens nogmaals te horen dat ik die twee keuringen moet laten doen, dat vind ik de grootste onzin. 
 
daarbij, het is een online formulier wat automatisch wordt beoordeeld, dus het potentiele argument van administratieve kostendekking is ook dikke onzin hier.
 
dus het advies aan het cbr zou zijn:

1. ga door met die gezondheidsverklaring vragenlijst, maar vraag er geen geld voor (het gaat toch om de verkeersveiligheid, of niet?)

of

2.  stop met die gezondheidsverklaring vragenlijst en informeer mensen direct wat ze "extra" moeten doen voor hun rijbewijs (wat nu in wezen ook al is terug te vinden op de cbr website)


maar goed, misschien zie ik iets over het hoofd...?
 
mvg,
wouter.