Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 17-09-2021 23:58:17
Voeding & Gezondheid

Welke stappen moet je nemen om afte vallen

Om af te vallen moeten er meer calorieën verbrand worden dan dat er gegeten en gedronken worden.

vooral in drinken zitten vaak veel verborgen calorieën. vruchtensappen staan bekend als gezond, maar bevatten veel suikers. soms zelfs nog meer dan in een glas frisdrank. ook fruit kan behoorlijk rijk aan calorieën zijn, door de fruitsuikers.
gezond eten in de zin van vitamines, mineralen en vezels staat niet altijd gelijk aan "eten met weinig calorieën". lang niet alle gezonde producten passen daardoor in een afslank-dieet.

idem met het volkorenbrood. rijk aan vezels, maar niet 'arm aan calorieën' ten opzichte van witbrood. u zult dus vooral een boterham minder moeten eten. en bovenal: zuinig zijn met beleg. want brood an sich kun je behoorlijk veel van eten voor je daarmee teveel calorieën binnenkrijgt. het is vooral het beleg en de eventuele boter die er voor zorgen dat we bij een eenvoudige broodmaaltijd toch behoorlijk wat calorieën binnen krijgen. vermijd boter zo veel mogelijk en kies voor magere kaas of magere vleeswaren op de boterhem. en beleg met mate. 

daarnaast is het voor de meeste mensen verstandiger om gespreid over de dag 5 a 6 eetmomenten te hebben. 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) met daar tussenin een tussendoortje. zo houd je de hele dag een gevulde maag, waardoor je bij de maaltijden minder geneigd bent om teveel te eten.

dan nog een gouden tip: gebruik kleinere borden. met een klein bord is men geneigd minder op te scheppen. simpelweg omdat het bord sneller 'vol' is en oogt.