Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Xa
XantyShores - 22-03-2022 11:25:22
Computers & Telefonie

Bevat een samsung telefoon nog veel bloatware?

Geachte mijnnaamwashaas23

samsung galaxy telefoons zijn zeer verleidelijk door de fantastische kwaliteit van de behuizing. maar zoals je al aangeeft, ze bevatten erg veel door de fabrikant toegevoegde programma's die niet, of met zeer veel moeite zijn te deactiveren.
het lijkt me onwaarschijnlijk dat er wat dit betreft in de nieuwste modellen veel zal zijn veranderd.
ik was ook altijd een grote fan van samsung, maar op een bepaald moment was ik die zowat autonoom reagerende software behoorlijk beu. uren was ik bezig om zo'n toestel een beetje naar mijn hand te zetten, en dan nog....
een paar jaar geleden ben ik overgestapt naar motorola. nog geen moment spijt van gehad. ik heb nu een motorola moto g 5g plus. misschien een ietsje minder gelikt dan de samsung maar daar staat naar mijn ervaring een veel positiever gebruikservaring tegenover.
veel en veel minder interne rotzooi, en dat wat er inzit is veel makkelijker uit te schakelen of te verwijderen.
de moto 5 g heeft een fantastisch beeldscherm met een goed contrast, is waterdicht, en het geheugen kan uitgebreid worden. en de naam zegt het al, geschikt voor 5g. en een zeer goed reagerende vingerafdruk sensor, (beter dan samsung). etc. etc.
veel succes met kiezen.