Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 16-06-2022 17:37:35
Auto & Vervoer

Occasion campervan mist opties?

De verkoper geeft in de advertentie aan dat de vermelde opties met het geadverteerde kunnen afwijken maar u schrijft ergens op de website en daar maak ik uit op dat u het niet gelezen heeft. als u dat wel had gedaan had u zeker vragen over de vermoeidheidsdetectie gesteld en als die niet aanwezig was van de koop af kunnen zien als de verkoper dan had gezegd dat die optie aanwezig was en later blijkt dat het niet zo is dan heeft u punt. de onderzoeksplicht houdt in dat u de camper zowel optisch op zichtbare gebreken controleert en tijdens een lange proefrit alle opties op juiste werking controleert en ook dat heeft u nagelaten dus heeft u niet aan die onderzoeksplicht voldaan. bovenstaande is niet bedoeld om u in discrediet te stellen want zodra menig aspirant voertuigkopers die in dit geval een campervan van hun dromen zien verliest het gezonde verstand het van het gevoel.
een bijzondere houding van de verkoper is het echter niet maar de manier van communiceren had m.i. wel beter gekunt. rechten tja welke, als in het koopcontract staat dat de optie aanwezig is dan dient die optie ook aanwezig te zijn, staat die optie er niet in dan heeft u ook geen recht om of die optie alsnog in te laten bouwen of de koop ongedaan te maken. als u nog een goed contact met de verkoper heeft kunt u met de campervan terug gaan want het zou maarzo kunnen zijn dat die optie door een vorige eigenaar is uitgeschakelt en het een kwestie van opnieuw inschakelen is.