Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-10-2022 09:56:10
Voeding & Gezondheid

Waarom is glutenvrij eten zo duur?

Aanvullend op al gegeven reacties merk ik allereerst op dat niet alleen couliaki noodzaakt tot glutenvrij maar er ook andere intolerantie reacties met behoorlijk lastige gevolgen kunnen zijn bij consumptie van bepaalde graansoorten (niet uitsluitend tarwe). 

m.b.t. de kosten is een een kwestie van goed nagaan waar gltenvrijeartikelen gekocht kunnen worden omdat die lang niet overal 'zo veel duurder zijn'.

naast speciaal zaken die er zijn met vaak ook een webshop geef ik u deze tip: https://www.ncv.nl/webwinkel/webwinkel" target="_blank">https://www.ncv.nl/webwinkel/webwinkel terwijl u bij de ncv ook nadere info kunt krijgen. ik meen echter te kunnen aannemen dat u de ncv kent en er ook lid van bent. met zoeknaam 'free from' vindt u ook enkele 'freefrom zaken zoals in apeldoorn en amsterdam. 

ps. mogelijk kent u de aftrekmogelijkheden al en de lijst die daarvoor wordt gehanteerd door de fiscus. voor alle zekerheid: om voor aftrek bijzondere zorgkosten in aanmerking te komen kan de belastingdienst een verklaring vragen van maagdarmspecilist of huisarts.