Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 14-10-2022 14:32:50
Voeding & Gezondheid

Waarom is glutenvrij eten zo duur?

Dieet voeding is niet alleen duurder omdat er minder afname is, maar ook omdat het bewerkelijker is om te produceren: machines etc. moeten continu worden vrijgehouden van,in uw geval, glutenhoudende producten. daarnaast is niet alles even eenvoudig te maken zonder gebruik van gluten, zoals bijvoorbeeld brood en overige deegproducten. tijdens het kneden en gisten van deeg spelen gluten een belangrijke rol ivm de structuur van het deeg en daarmee eindproduct. vervangers voor gluten zijn duurder dan de in tarwe en veel overige graanproducten aanwezige gluten en zijn niet allemaal even efficient. dat wordt doorberekend in de eindprijs.