Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 24-07-2023 22:08:46
Vakantie & Reizen

Prijsbepaling chalet bij verkoop

De 'echte' waarde is ongeveer gelijk aan wat de twee of drie hoogste bieders gemiddeld willen betalen.
en die waarde kun je niet op basis van afschrijving berekenen. want die waarde is van enorm veel factoren afhankelijk. 

sta je op een heel populair park zonder vrije plekken en waar zelden een chalet in de verkoop komt, dan is alleen al het feit dat er nu een chalet te koop komt duizenden of tienduizenden euro's waard, zelfs als het chalet volledig verrot is en rijp voor de sloop. maar heeft het park waar je staat nog lege plaatsen beschikbaar of staan er eigenlijk altijd wel één of meerdere chalets te koop, dan is jouw plek niet uniek en geeft dat weinig extra waarde.

ook de staat van onderhoud, upgrades, extra's, eventuele meubels die achter blijven, de tuininrichting, eventuele buitenberging etc zijn allemaal iets waard.

het kan zijn dat het chalet nu meer waard is dan wat het nieuwe chalet ooit gekost heeft (gewilde plek, mooie tuin, gewilde extra's als centrale verwarming en/of airco, berging etc). het kan ook zijn dat het chalet ondanks een goede staat vrijwel waardeloos is, omdat er al 10 andere chalets op het park te koop staan, de parkkosten héél hoog zijn en het park verwaarloosd is.